Kompresjon for alle tilfeller

Vi har alle en grunn til å bruke kompresjonsstrømper. Hvis du sitter mye, står mye, reiser ofte – har du dårlig blodsirkulasjon? Vil du forebygge årebrokk? Mabs kompresjonsstrømper har modeller for alle anledninger.

Støttestrømper eller kompresjonsstrømper, som er den korrekte benevnelsen, er en gjennomprøvet og veldokumentert metode for å øke blodsirkulasjonen i beina. Når man nevner kompresjonsstrømper tenker mange på behandling av eldre mennesker. Men det har også vist seg at kompresjonsstrømper ha en forebyggende effekt mot åreknuter, blodpropp, og når beina føles trette og hovne. For eksempel i forbindelse med graviditet eller når man sitter lenge på fly eller på jobben.

Mabs har et bredt sortiment av kompresjonsstrømper til alle, og til forskjellige formål.

Finn rett kompresjonsstrømpe som passer akkurat deg.

Graviditet

Under graviditet transporterer blodsystemet 20% mer blod enn normalt. Samtidig gjør hormonene at årene blir mer elastiske og gir lettere etter. Livmoren legger også press på årene. Resultatet er at hver andre kvinne får problemer med åreknuter under sin første graviditet. Regelmessig mosjon og bruk av kompresjonsstrømper tidlig i graviditeten reduserer risikoen for åreknuter og blodpropp.

Reiser

Stillesittende i lang tid øker risikoen for hovne bein og blodpropp. Dette gjelder altså ikke bare for lange flyturer, men også ved lengre bil – og togreiser. For å forebygge dette bør man strekke på beina nå og da. Kompresjonsstrømper kan med fordel brukes for å holde blodsirkulasjonen i gang.

På jobben

En stillesittende jobb kan gi trøtte og slitne bein. Når beina er trøtte og hovne etter en dag på jobben, kan det skyldes at blodsirkulasjonen i beina er litt langsom. For å minske disse symptomene kan man regelmessig bevege seg litt og unngå å sitte med beina i kors.

Et par kompresjonsstrømper kan gjøre stor forskjell. Selvsagt blir de som står mye i jobben også trette i beina, det er jo logisk. Å stå gir en statisk belastning som hemmer blodsirkulasjonen. Kompresjonsstrømper øker blodsirkulasjonen og reduserer tretthet og hevelser.

Behagligere hverdag

Uansett hvem man er og hva man gjør på hverdagene så gir kompresjonsstrømpene en behagelig støtte. Årsakene kan variere til hvorfor man kan trenge ekstra støtte for å holde blodsirkulasjonen i gang. Det kan være medisinske grunner, alder eller helt enkelt at man vil kjenne at man har friske og uthvilte ben hele dagen.

Sport

Mange skiløpere, syklister og andre idrettsutøvere bruker kompresjonsstrømper for å yte maksimalt. Blant idrettsutøvere har dette ganske lenge vært en utbredt hemmelighet. Det er bevist att kompresjonsstrømpene øker blodsirkulasjonen, og dermed også øker tilførselen av syre- og næringsstoffer, som igjen gir en kortere og mer effektiv restitusjon etter trening.Disse bevisene gjelder kun medisinske kompresjonsstrømper. Det finnes i dag sportsstrømper som hevder at de har kompresjonsseffekt, men som ikke kan klassifiseres som medisinske kompresjonsstrømper.