Støttebandasje

Mabs tilbyr et nøye utvalgt sortiment av støttebandasjer som dekker de behovene moderne mennesker har med våre dagers levemåte. Vi tilbyr et bredt utvalg av bandasjer som dekker de delene av kroppen som vi i dag har mest problemer med.

Hvem egner støttebandasjer seg for?

Det er ikke bare toppidrettsutøvere som rammes av skader i ledd og muskler. Mange kan en eller annen gang trenge hjelp med en støttebandasje når en skade forårsaker smerte, betennelse eller slitasje, eksempelvis etter lang tids stillesitting eller monotone bevegelser. Og selv den beste kan en eller annen gang trå feil og trenge litt ekstra støtte! Samtlige Mabs støttebandasjer egner seg i alle tilfeller, siden de kan tilpasses individuelt i forhold til størrelse og trykk i kompresjonen. 

Når bør støttebandasje brukes?

Skader kan deles opp i to forskjellige kategorier; akutte skader og overbelastningsskader, og begge varianter kan lindres ved hjelp av bandasje. Akutte skader resulterer ofte i blødning i sener eller muskler som kan gi seg utslag i form av misfarging og hevelse som kan gi smerter. Overbelastningsskader oppstår ofte gradvis, ved f.eks. langvarig og feil belastning, ensidig trening eller overanstrengelse ved fysisk trening. Vanligvis er det flere faktorer som spiller inn når det oppstår en overbelastningsskade.

Mer spesifikt kan skader gi seg til kjenne i form av smerter eller betennelser som ofte merkes i form av en brennende smerte og som oftest leger den seg selv med hvile og mindre belastning. Treningsverk og forstuing/vrikking er skader som oppstår ved fysisk aktivitet og som kan lindres med varme, noe støttebandasjen gir. Muskelbrist, der muskelfibre brister, eller artrose – leddslitasje – er andre skader som lindres ved hjelp av støttebandasje.

Hvilke effekter kan bruk av støttebandasje gi?

Varme: Økt kroppsvarme har økt blodgjennomstrømning som effekt, noe som i sin tur gir raskere reaksjonsevne i musklene og en smertelindrende og betennelsesforebyggende effekt. Mabs støttebandasje har en varmende effekt på den lokale kroppsdelen som er rammet, takket være det spesialutviklede materialet NeoTex, et neoprenmateriale med lukkede celler.

Støtte/kompresjon: En bandasje gir behagelig støtte over mykdeler, noe som demper hevelse og gjøre kroppen mer oppmerksom på den skadde kroppsdelen. Generelt kan det være behagelig med ekstra støtte fordi ledd ofte kan føles instabile ved en skade.

Beskyttelse: Støttebandasje fungerer som en beskyttelse av huden mot støtt og trykk, slik at de daglige aktivitetene blir enklere når senefester er følsomme for fysisk berøring etter skade.

Placeboeffekt: Placeboeffekt kan også kalles en forventningseffekt, og innebærer en forventning om at en tilstand skal bli bedre på grunn av et visst tiltak, og effekten gjør at du føler deg bedre til tross for at ingen beviselig forbedring har inntruffet.

Forebyggende: Det er vanskelig å påvise at en støttebandasje har en forebyggende effekt på skader. Studier viser at en bandasje ikke gjør noen registrerbar forskjell ved risiko for skade blant personer som ikke tidligere har pådratt seg noen skade. Derimot kan en støttebandasje forebygge og redusere risikoen for at de skader seg igjen, hos personer med tidligere skade. Hvorfor det fungerer slik skyldes en kombinasjon av forbedret leddposisjonsfølelse, noe som innebærer bedre kroppsbevissthet, og sammen med varme fører det til at muskulatur og sener blir mer elastiske.