Støttestrømper

Støttestrømper eller kompresjonsstrømper, som er den korrekte betegnelsen, er en velprøvd og godt dokumentert metode for å øke blodsirkulasjonen i bena. De fleste forbinder kompresjonsstrømper med behandling av eldre mennesker. Men det har også vist seg at kompresjonsstrømper har en meget god forebyggende effekt mot årebrokk, klaffsvikt, blodpropp i bena og når bena føles slitne og hovne. For eksempel ved graviditet eller når man sitter lenge på et fly eller på jobben.

Dessuten har mange som trener innsett at kompresjonsstrømper har en positiv effekt ved trening og kanskje spesielt ved innhenting etterpå.

I dag finnes det et stort utvalg av produkter som gis betegnelsen støttestrømper eller kompresjonsstrømper. Men det er ikke alle som gir den effekten som loves. Når man kjøper kompresjonsstrømper er det to ting man bør tenke på:

  •     1. Kontroller at strømpen virkelig er en kompresjonsstrømpe. Strømpen skal ha kompresjonsklasse 1, det vil si holde et trykk på 15-21 mmHg.
  •     2. Når du velger størrelse skal du først gå på ankelmålet, deretter leggmålet og til sist skostørrelsen. Det er fordi kompresjonen starter rundt ankelen og avtar opp mot leggen, og for å få riktig effekt er det viktig at kompresjonen rundt ankelen er den rette.

Mabs har en omfattende kolleksjon av kompresjonsstrømper til alle, og til alle anledninger.

Alle Mabs’ strømper er klassifisert som medisinske kompresjonsstrømper i klasse 1.